Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ...


ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
 
Τι σημαίνει για σας ευτυχία;

 Ο Αύγουστος για τους πολλούς είναι μήνας διακοπών, χαλάρωσης, αποτοξίνωσης, μακριά από επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις. Για άλλους είναι η στιγμή να το ρίξουν έξω, να βγάλουν τα απωθημένα τους  ξεφαντώνοντας, να ρουφήξουν τη ζωή μέχρι το μεδούλι. Εξαρτάται από την ηλικία, τις ανάγκες και τις διαθέσεις του καθενός. Θα είχε ενδιαφέρον για όλους, να απαντήσετε στο «τι σημαίνει  για μένα ευτυχία», τώρα τον Αύγουστο που προσπαθούμε να ταΐσουμε την ψυχή μας με όσα  δεν καταφέραμε  όλη την υπόλοιπη χρονιά. Μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφία βίντεο ή και συνδυασμοί αυτών. Στείλτε μας την άποψή σας στο prasi-na.blogspot.gr ή στο  pradim@sch.gr

 
Για εμάς ευτυχία είναι να πίνεις τον καφέ σου το πρωί στην αυλή. Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων, κελαηδισμάτων και χαϊδεύοντας το κεφάλι του «Πλάτωνα». Λειτουργώντας μόνο με τις αισθήσεις, τα ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα και τα συναισθήματα. Έχουμε σύμμαχό μας την επιστήμη της Χημείας και τον Νίκο Καζαντζάκη:
Το κατοικίδιο μάς φτιάχνει τη διάθεση. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και τριάντα λεπτά την ημέρα να περάσουμε μαζί με το αγαπημένο μας κατοικίδιο, είναι αρκετά για να αυξήσουν την έκκριση της σεροτονίνης, ορμόνης που συμβάλλει στην ευεξία. Ο καφές επίσης, δια της καφεΐνης δρα ως ψυχοδιεγερτετικό  φάρμακο και συγχρόνως διαθέτει ήπιες καρδιοτονωτικές  ιδιότητες. Ο δε Νίκος Καζαντζάκης έχει πει: «Η ευτυχία πάνω στη γης είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί να πετάει στον ουρανό. Είναι κατοικίδιο  στην αυλή μας».   
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου