Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 30-35%.

      Το «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ εξασφαλίζει έκπτωση στη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος για ολόκληρο το 2013.  Με το εκκαθαριστικό του 2012, κάντε και μια αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι δικαιούχοι, ολοένα και αυξάνονται καθώς από τη μία μειώνονται τα διαθέσιμα εισοδήματα –κάτι που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο- και από την άλλη πολλαπλασιάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι. Για όποιον υποβάλλει αίτηση στο χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου η έκπτωση θα εφαρμόζεται από την 1η του επομένου έτους και για έναν ολόκληρο χρόνο. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Αυτοί που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση δεν είναι λίγοι,  καθώς το κοινωνικό τιμολόγιο καλύπτει:

 

Άτομα με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, άνεργους για τουλάχιστον 12 μήνες την 30/11 κάθε έτους (δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας), τρίτεκνους  με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 22.500€ (Οι πολύτεκνοι έχουν το δικό τους τιμολόγιο το οποίο είναι και ευνοϊκότερο από το κοινωνικό). Ακόμη, άτομα με αναπηρία 67% και άνω (ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω), με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 22.500€

 

Όσοι διαπιστώσουν ότι πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση η οποία πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση  http://www.deddie.gr/kot/intro.aspx  το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένας λογαριασμός της ΔΕΗ (καθώς εκεί αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής) και τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας.

Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια στην κατανάλωση. Δεν μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες από 200 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, ούτε περισσότερες από 1400 έως 1600 κιλοβατώρες. Κάθε φορά που θα υπερβαίνετε αυτά τα όρια, η χρέωση θα γίνεται με το κανονικό και όχι το κοινωνικό τιμολόγιο.

Κοινωνικό τιμολόγιο είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, από τη ΔΕΗ μέχρι και την τελευταία ιδιωτική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου